Marine

Home/Marine

Varmt välkommen till ett suveränt kajakläger i Mora och Nusnäs!

Kära kajakvän!
För tredje året i rad får vi äran av besök från USA. Helén Wilson med make Mark Tesler återkommer för att lära oss att rolla på bästa sätt. I år bygger vi dessutom på kursen från att ha varit en dagskurs, till en riktigt kajakfest. Den vänder sig till alla! Från den som provat ett par gånger, till dig som känner nyfikenhet på att kanske börja leda någon grupp! Du väljer boende men helst ser vi givetvis att du tältar tillsammans med oss!

En helg för alla att
lära sig mer, möta
nya vänner och ha
riktigt roligt!

Senaste uppdateringarna kring kajakhelgen hittar du på Facebook

Kajakhelgen på Facebook

En del moment är på engelska men svenska instruktörer är alltid med!

Kort om Mark Tozer!

Mark has gained a number of British Canoe Union awards including the coveted Level 5 Coach (Sea). He is a coach trainer and assessor as well as a BCU Star Award examiner. Having explored Eastern Greenland, Mark has come to recognize that modern paddling skills owe much to our Greenlandic cultural heritage of yesterday. He enjoys the blend of teaching traditional skills using contemporary coaching processes and puts his students at the center of the experience.

Kort om Helén Wilson!

Helen specializes in traditional paddling skills using traditional equipment. She competed in the Greenland National Kayaking Championship in 2008 (Qaqortoq, Greenland) and again in 2010 (Nuuk, Greenland), receiving five medals in four disciplines.

Läs mer om dem på www.greenlandorbust.org

Magnus Marine Mora

Magnus Marine Mora (3xm.nu) marknadsför kajaker från TAHE! TAHE sponsrar Helén och Marks europatour där de erbjuder oss återförsäljare att låta de komma och lära kajakintresserade mer om paddling där rollen (eskimåsvängen) är en del av kursen.

Program

Vi tar emot er som ej har bil i Mora vid Järnvägsstationen efter överenskommelse. Finner du på något sätt att du har avvikande tider så löser vi det individuellt. Klockan 19.00 är vi samlade och klara för en riktigt folkparksfest med grillbuffé och dans till numera inte helt okända Lars Kristerz. Detta är helt frivilligt och erbjuds helt enkelt för att de spelar enligt Nusnäs IF´s sommardansplanering i anslutning till vår ”camp”. OBSERVERA att fredagen är frivillig och att om du så önskar deltager på grillbuffé och dans för endast 350 kronor. Vi vill ju helst inte förstöra nöjet med att säga att ni bör tänka på att ni ska upp i tid på lördag morgon. Den som anländer på fredagen men som inte önskar deltaga i fredagsnöjet ordnar vi lite nattvickning för.

Detta är cirkatider och exakta tider kommer närmare till dig som anmäler dig. Det viktigaste är att man är klar inför passen med några minuter tillgodo för eventuella justeringar och för att övriga gruppen inte behöver vänta.

07.30 Frukost. Det mesta är klart men färdigställs gemensamt. Frukt och dryck finns nära hela dagen!
08.15 Färd gemensamt i bil till Mora.
08.30 Samling för samtliga deltagare. Vi presenterar dagen, instruktörer och er deltagare.
09.00 Ombytta och klara värmer vi upp med lite Yoga med Helén Wilson.
09.20 Vi kommer att delas upp i tre grupper. Alla tre grupper får deltaga i alla moment. De som vill gå programmet för ”prova på att leda” avviker under söndagen och genomför grupp 1 och 2 på lördagen.
09.30-12.45 Gruppträning. Grupperna är; 1. Helén Wilson Rolla din kajak 2. Mark Tozer Teknik för dig och 3. Friluftsfrämjandets Räddning vid gruppaddling.
13.00-14.15 Lunch och förflyttning till nästa gruppträning.
14.15-17.00 Gruppträning med lite frukt.
17.15 Avfärd till Campen.
17.30-19.00 Dusch, relax
19.00- Middag Samkväm
20.30 Mark och Helén håller ett föredrag om något äventyr.

En god natts sömn

07.30 Frukost. Det mesta är klart men färdigställs gemensamt. Frukt och dryck finns nära hela dagen!
08.15 Campen packas ihop och städas. Färd gemensamt i bil till Mora.
09.00 Samling för samtliga deltagare. Vi presenterar dagen.
09.30 Ombytta och klara värmer vi upp med lite Yoga med Helén Wilson.
09.45 Vi kommer att delas upp i tre grupper. Alla tre grupper får deltaga i alla moment. De som vill gå programmet för ”prova på att leda” deltar där mellan klockan 10-16 med gemensam lunch med hela gruppen. De utgör en 4e grupp som leds av mycket rutinerade gruppledare från Friluftsfrämjandet Sverige.
09.45-12.45 Gruppträning. Grupperna är; 1. Helén Wilson Rolla din kajak 2. Mark Tozer Teknik för dig och 3. Friluftsfrämjandets Räddning vid gruppaddling.
13.00-14.00 Lunch
14.15-16.00 Repetition i stor grupp. Här repeterar ni själva med alla instruktörer. Ni får en egen stund med både Helén, Mark och övriga instruktörer.
16.00 Avrundning av kursen. Du paddlar givetvis så länge du själv vill under kvällen.
16.30 Dusch, relax i Nusnäs för de som önskar.

För allt du ser ovan exklusive fredagsnöjet betalar du som medlem i Friluftsfrämjandet endast 1 650 kronor! Annars 2 100 kr. SENASTE anmälningsdatum 31 Juli.

Detta program kan du inte finna någonstans i Sverige. Du kan jämföra priserna och se att denna kurs är inte prissatt för att någon skall gå i vinst. För vår del, Magnus Marine Mora och Tahe så ser vi det enbart som god marknadsföring för ett gott fortsatt samarbete och i ett led som stöd för paddlare i Siljan. DU som medlem i friluftsfrämjandet har 450 kr rabatt! Observera nedan annons om Triathlon. Där sker en prisjustering utefter startavgift i det loppet. Har du en bekant som kör Triathlon och vill deltaga ett pass med Heléne så fråga oss om det.

Denna helg kommer det att genomföras Mora Triathlon. Vill du genomföra det på en av dagarna är det inte omöjligt. Vi kommer att göra allt för att deltagarna i vardera event får möjlighet att ta del i båda evenemangen om så önskas. www.facebook.com/moratriathlonklubb

CAMPEN

Vi äter, sover och bor på naturcampingen i Nusnäs. Det är en del av Nusnäs IF som vi utvecklar från år till år. Nusnäs IFs idrottsanläggning ligger 100 m ifrån våra tält med dusch, toalett, bastu, gym med fotbollsplan, tennisplan och ishockeyrink på vintern. På campen finns torrtoalett, brygga och en långgrund strand. Vi avser att använda två stycken, eller fler, militärtält 20 manna med vedkamin vid behov. Självklart får man medtaga egna tält. Vi avser ha bevakning kring dessa men givetvis tar vi med alla värdesaker i våra väskor och bilar. Någon kanske vill bo ”hemma” i Mora och då får denne givetvis det. Fråga om du önskar stuga eller hotell. Vi önskar dock självklart att ni delar gemenskapen på campen. Vi tar oss mellan Nusnäs och Mora med bil och du som kommer med tåg/buss eller cykel åker med oss andra. Att vi väljer Nusnäs beror på det natursköna läget. Vi har avskildhet samtidigt som närheten till Mora och till paddelvatten. Att vi väljer att paddla i Mora beror på att vi betydligt lättare kan hantera den del av paddlare som ej har egna kajaker. Önskar du låna kajak av oss under kursen så bokar du det i din anmälan. Vi kan tyvärr inte i år lämna hänsyn till olika slags matallergier eller sådant. Vi begär inga sjukintyg för aktiviteterna och vi förutsätter att du är van vid vatten och i normalt friskt tillstånd.. Vid anmälan får du en lista på ”bra att ha med”.

Tycker du att du inte vill missa detta tillfälle, eller vill du veta mer? Maila då för mer information eller för att boka din plats! Vi tar i år emot maximalt 30 personer vilket innebär att du som deltagare får mycket tid nära varje instruktör för bästa möjliga utbyte. Detta når för första gången alla paddelsektioner i Sverige som är anslutna till Friluftsfrämjandet så känner du för att möta nya likasinnade människor så är detta sommarens tillfälle!

magnus@3xm.nu

Funderar du på en egen kajak får du gärna fråga oss på Magnus Marine Mora och skulle du beställa en kajak i samband med anmälan så erbjuder vi 150 kr/1000 kr att köpa tillbehör för. Det ger dig en fullutrustad kajak som håller livet ut, alternativt 1000 kr rabatt på kajakpriset.

Se kajakmodeller på www.tahemarine.com

Vi gör aldrig en sämre affär än att vi är säkra på att du som paddlare ska bli nöjd. Du får prova några modeller vi rekommenderar och först därefter bestämmer du dig. Detta berättar vi mer om för dig som så önskar. Fråga oss var vi kommer att synas i sommar på mailen 3xmagnus@gmail.com.

Rodcamp

KONFERENS/KICK-OFF VID SILJAN STRAND

Teambuilding på riktigt!

Roddcampen är namnet på de dagar du som företagar/klubb kan välja att lägga som konferens-/kick-offdagar hos oss. En konferens hos oss är något det pratas om länge vid kaffeautomaterna.

Från 3 timmar till 3 dygn!

Era behov visar vår flexibilitet.

Ni som sportklubb kan också välja att lägga ert träningsläger hos oss då vi samarbetar med Dalarnas finaste idrottsförening med fotbollsplaner, gym, bastu m.m.

Givetvis kan även privatpersoner alá möhippor, kompisgäng och kamratföreningar även göra denna tripp och vi anpassar då programmet till ”mindre svettigt” om ni så önskar.

Driver du ett gym, och vill erbjuda dina medlemmar något alldeles extra så är du varmt välkommen för prospekt.

Roddcampen är belägen vid Siljans strand och vi nyttjar hela Nusnäs by som ”spelplan”. Vi utlovar stor belåtenhet och vi tror att ni åker hem med minst tre unika erfarenheter.

För mer information och offert: 3xmagnus@gmail.com

VARFÖR RODDCAMP som event?

Ni får en konferens med unika happenings som anpassas efter era önskemål. Ni tillbringar tid med stort miljöombyte och allt detta till ett pris som garanterat är helt oslagbart.

explorer

EXPLORER 4.6

En roddmaskin – fast på riktigt!

Den ultimata sportroddbåten som smidigt tar dig ut på långa turer eller kortare intensiva pass. Underbar roddkänsla.

Fullutrustad med vattentäta väskor kan du packa för veckolånga turer i dess generösa stuvningsutrymmen.

Båtens vikt är endast ca 35 kg.

Bär två personer och finns även med dubbelsculler.

Ring eller maila för aktuella priser.