Mark

Home/Mark

Hej,
Jag besitter det mesta man behöver för att manuellt och därmed skonsamt förädla din skog eller om du bara vill få ut till nästa års ved men inte har möjlighet själv. Jag besitter även den kunskap som krävs för att dränera om ditt hus eller allmänt fixa till din trädgård eller din nya altan/terass.

Viktigt att veta; Dessa två är inte min huvudsakliga sysselsättning utan vi kommer överens om tidpunkt och allt annat kring dina önskemål helt förutsättningslöst så lovar jag dig att du kommer att få jobba hårt för att finna en billigare lösning. Vi tillämpar Rotavdrag.

Röjning i din skog?

Ligger du efter med din skog? Här kan du fråga efter en offert för att få hjälp med röjning, sågning och märkning av framförallt din rågång. Du måste bara tydligt kunna visa att det är din skog, och vart rågångarna med skiftessten/markering finns.

Vill du ha hjälp med ved ur din skog så är du också välkommen att fråga.

Ved

3xM levererar även björk eller blandved till bl a bostadsinnehavare på Söder i Stockholm med leverans till dörren i 40 liters säckar.

Dränering av ditt hus!

”Hur rörigt det än är, reder vi alltid ut det!”

Med många års erfarenhet av dränering och tomtplanering så kan du få en offert som slår det mesta. Att gå ut med hur det går till att ordna så att du får bästa pris vore dumt att gå ut med här. Kontakta mig per mail eller telefon så kommer jag till er och berättar. Ingen seriös entreprenör lämnar ens ett ca-pris rakt över förfrågan, det är omöjligt att säga utan att ha sett objektet.

När du dränerar om ditt hus är det väldigt mycket att tänka på samtidigt som det finns väldigt många som gärna räknar på att få göra det hos dig. Därför bör du tänka på;

1. Behövs det ens? I Stockholms län är marken ofta så väldränerad att det faktiskt inte behövs.

2. Många som vill göra jobbet gräver ner dina rör, dyrt singel och eventuellt isolering och öser över det med massorna. A. Det kan ta 10 år innan man märker att det inte står rätt till. B. Gemene husägare vet oftast inte vad som krävs för material, om det krävs, eller hur man bör hantera det. C. De allra flesta lämnar ett pris som gäller till och med återfyllnad. Det vill säga inte ens grovplaneringen. Här är ju tre steg; 1. Återfyllnad med skyddsfyllning av det man grävt ner. 2. Grovplanering där ni själva får gå med spade eller i värsta fall hyra in annan mindre maskin för jobbet. 3 Finplanering (se bild) där man kan ha tur att gräset växer fram och det är klart, men i huvudsak så är det efter finplanering inga problem att själv endast kratta till ny eller befintlig matjord efter eget tycke.

Tillkommer gör nästan alltid matjord, planering av denna och sådd eller läggning av färdiggräs.

3. Beakta referenserna. Är det kunder utspridda över länet så är risken stor att man som entreprenör ”hoppat” så långt som möjligt för att undvika att kunder känner varann. Vi gör endast jobb i Västerort, och får vi jobbet hos någon av dina grannar i samband med arbete hos er så räkna med en fin liten peng tillbaka.

4. Det finns som sagt ett antal punkter att tänka på, mer eller mindre viktiga. Vi kan vara er behjälpliga i upphandlingsstadiet om ni finner att ni vill dubbelkolla er offertförfrågan hos andra. Vi ser ju självklart att vi själva får utföra arbetet men det viktigaste är att du får ett jobb utfört på rätt sätt till ett pris du känner dig nöjd med. Vi tar ingenting när vi besöker er för att lämna en offert, och berätta för er varför vi troligen kan lämna ett bättre pris än de flesta. Vi tar dock en fast avgift om ni önskar hjälp med upphandlingen, vilket ni förmodligen tjänar igen direkt.